Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@05:38:18 GMT

اختاپوس منزوی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۰۲۵۶

اختاپوس منزوی

زمانی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران را به اتهام واهی عدم همکاری با بازرسان محکوم کرد، دولت ایران نیز نظارت آژانس بر برنامه هسته‌ای خود را بیشتر محدود و تأسیسات غنی‌سازی پیشرفته جدید زیرزمینی خود را رونمایی کرد. با این حال، اسرائیل مدت‌هاست اعلام کرده که ایرانِ مجهز به سلاح هسته‌ای را برنمی تابد و خارج از نهادهای چندجانبه برای تحقق این هدف تلاش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: ماریا فانتاپی و ولی نصر در یادداشتی که به تازگی در فارن افرز منتشر کرده‌اند، بیان می‌کنند که چگونه حمایت امریکا از رژیم صهیونیستی می‌تواند نه تنها ثبات منطقه خاورمیانه را به خطر بیندازد، بلکه حتی برای خود ایالات متحده هم دردسرهای قابل توجهی درست کند. آنها در یادداشت خود بیان می‌کنند که سفر جو بایدن رئیس جمهورامریکا را  به خاورمیانه  شاید بتوان آخرین تلاش برای احیای مذاکرات متوقف شده بین ایالات متحده و ایران در مورد بازگرداندن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که در حال انجام است، دانست؛توافقی که به زعم امریکا هدف اصلی آن جلوگیری از توانایی جمهوری اسلامی در دستیابی به سلاح هسته‌ای! بوده است، اما در عمل، از زمان آخرین دور مذاکرات در وین، تهران برنامه خود را تسریع کرده است، به طوری که می‌توان گفت بزودی در آستانه یک کشور هسته‌ای قرار می گیرد. متن پیش رو تلخیصی از این یادداشت است.

​​​​​​​اسرائیل شماری از دانشمندان و مقامات نظامی ایرانی را ترور کرده است. این کشور حملات هوایی را به اهداف ایرانی در سوریه انجام و قابلیت‌های حمله خود را احتمالاً برای آماده‌سازی حملات جدید به سایت‌های هسته‌ای و تأسیسات نظامی ایران افزایش داده است. اسرائیل با حمایت امریکا، همچنین به دنبال سازماندهی تعدادی از کشورهای عربی در یک اتحاد نظامی علیه ایران بوده است. بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، ایالات متحده در ماه مارس گذشته با برخی مقامات امنیتی کشورهای منطقه جلسه‌ای برای ادغام سیستم‌های اشتراک اطلاعات و دفاع هوایی برای مبارزه با تهدیدات هوایی ایران تشکیل داده است.


این دست اقدامات، برنامه‌های واشنگتن را برای خاورمیانه به هم می‌زند. دولت بایدن استدلال کرده است که احیای برجام بهترین راه برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران است، اما در صورت عدم موفقیت، به نظر می‌رسد هدف خود را از طریق اسرائیل به پیش ببرد؛ افزایش فشار اقتصادی علیه ایران از طریق محدود‌سازی در بازار نفت و انجام حملات در داخل ایران و نیز تلاش برای ایجاد ائتلافی از کشورهای عربی برای مهار این کشور از جمله راهکارهای احتمالی است که امریکا از طریق آنها اهداف خود را به پیش می‌برد. پیمان آبراهام هم می‌تواند در این راستا کارکرد خود را داشته باشد.
این پیمان که در دولت ترامپ شکل گرفت، سبب شد که اسرائیل با چند کشور دیگر در صدد تشکیل یک بلوک ضد ایرانی برآید. به این ترتیب، دولت بایدن به زعم خود وظیفه مهار ایران را به اسرائیل واگذار کرده و این کاری بسیار خطرناک است، زیرا برخلاف حدود 50 سال گذشته، این انتخاب، نه تنها امنیت منطقه را تأمین نمی‌کند، بلکه به تنش‌های آن شدت می‌بخشد.

اختاپوس صهیونیستی بی‌سر!
اسرائیل مدت هاست که اعلام کرده اجازه نخواهد داد ایران به یک قدرت هسته‌ای تبدیل شود. نفتالی بنت، نخست‌وزیر مستعفی اسرائیل معتقد بود که بازگشت به توافق هسته‌ای باایران منابع بیشتری برای جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و منطقه‌ای به ایران می‌دهد، اما بر خلاف بنیامین نتانیاهو، بنت زمان کمی را صرف مبارزه علیه توافق کرد و در عوض تلاش‌ها را برای تخریب مستقیم برنامه هسته‌ای ایران و تضعیف جمهوری اسلامی افزایش داد.
در اوایل ژوئن، بنت به اعضای پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) گفت: «اسرائیل مدت‌هاست که قول داده اجازه ندهد که ایران به یک قدرت هسته‌ای تبدیل شود.» بنت استراتژی به اصطلاح خود «اختاپوسی» را علیه ایران به اجرا گذاشت. این استراتژی شامل خرابکاری، ترور، جنگ سایبری و حملات به پرسنل و زیرساخت‌های نظامی ایران و همچنین متحدانش در عراق، لبنان و سوریه بود.
رویکرد جدید که فراتر از هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای و تمرکز بیشتر بر خود جمهوری اسلامی است، نسبت به کمپین‌های قبلی، تهاجمی‌تر بوده است، برای مثال، اسرائیل در هفته‌های اخیر، اهداف ترور خود را فراتر از اهداف مرتبط با برنامه هسته‌ای گسترش داده است، بویژه زمانی که مأموران موساد ظاهراً یک شخصیت نظامی در تهران را ترور کردند. این حادثه تنها نبود و اخیراً گزارش‌های دیگری هم از ترور و خرابکاری در ایران در رسانه‌ها منتشر شده است.


بنت امیدوار بود که توافقنامه آبراهام تعادل در منطقه را برای جمهوری اسلامی فراهم نکند. این توافقنامه از طریق مناسبات امنیتی دسترسی اسرائیل به خلیج فارس را از قبل بیشتر کرده است. واشنگتن همچنین برخی کشورهای منطقه را تشویق می‌کند تا روابط امنیتی خود با اسرائیل را تعمیق بخشند؛ در حالی که این کشورها اقبال چندانی نسبت به این موضوع نشان نداده‌اند.
در حالی که اسرائیل در حال خرابکاری است، ایران در مذاکرات، هوشمندانه عمل می‌کند. تهران این قدرت را دارد که برنامه هسته‌ای و برنامه موشکی و پهپادی خود را تقویت کند و اثرگذاری راهبردی خود را در عراق، لبنان، سوریه و یمن گسترش دهد. ایران بیشتر از طریق جنگ‌های نیابتی حماس و حزب الله، اسرائیل را هدف قرار می‌دهد.
طی چند ماه گذشته، یک پهپاد منتسب به حزب‌الله در داخل خاک اسرائیل به پرواز درآمد، شبه‌نظامیان عراقی همسو با ایران ظاهراً یک حمله سایبری به فرودگاه اصلی اسرائیل انجام دادند و حماس موشک‌هایی را به سمت هواپیماهای اسرائیلی پرتاب کرد. ایران همچنین تمایل به هدف قرار دادن پایگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل در نزدیکی مرزهای خود دارد و تجربه نشان داده که هزینه‌ها را برای کشورهایی که عملیات اسرائیل علیه ایران را تسهیل می‌کنند، بالا می‌برد.


در بحبوحه این آشفتگی، اعضای دولت بایدن با هماهنگی مقامات اتحادیه اروپا برای احیای برجام در دوحه مذاکره کرده‌اند. تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده برای خروج از توافق هسته‌ای در سال 2018 نه تنها مانع افزایش قدرت هسته‌ای ایران نشد، بلکه باعث شد مدت زمان لازم برای تهران به منظور غنی‌سازی بیشتر، کوتاه‌تر شود. طبق توافق اولیه، ایران یک سال تا دستیابی به غنی‌سازی بیشتر فاصله داشت، اما اکنون، این بازه زمانی بسیار کاهش یافته است.

مسیر  پیش‌ رو
مداخلات ایالات متحده در منطقه احتمالاً موجب افزایش تنش‌ها خواهد شد؛ حمایت از تشدید حملات توسط اسرائیل و نیروهای نیابتی ایران می‌تواند تنش‌ها را شدت دهد. این امر می‌تواند بحران‌های سیاسی در عراق و لبنان را طولانی کند و آتش بس بین حوثی‌های تحت حمایت ایران و نیروهای متخاصمشان را از مسیر خارج کند، حتی می‌تواند سوریه را نیز درگیر کند. این عوامل باعث می‌شود که تمرکز ایالات متحده روی روسیه و چین به‌هم بخورد و به جای آن با تمام منطقه دربیفتد.


به نظر می‌رسد اسرائیل نه تنها برای خاورمیانه که حتی برای ایالات متحده نیز بیشتر دردسرآفرینی داشته است تا دستاوردهای مثبت قابل توجه.
دولت بایدن باید با دولت اسرائیل خطوط قرمز خود را تعیین  و بر محدودیت حملات تحریک‌آمیز پافشاری کند. ایالات متحده همچنین ثبات خاورمیانه را باید از طریقی غیر از مهار و رویارویی با ایران یا تضمین کاهش کوتاه مدت قیمت نفت دنبال کند؛ مؤثرترین راه برای انجام این کار، انعقاد یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است.
مطمئناً، نه اسرائیل به چنین توافقی راضی خواهد بود و نه فعالیت‌های محور مقاومت در منطقه در نتیجه آن متوقف خواهد شد، اما در هرحال می‌تواند به نتایج متفاوتی بینجامد.
در مقابل، تحریم‌های بیشتر و حمله اسرائیل علیه برنامه هسته‌ای ایران احتمالاً منطقه را در مسیری خطرناک قرار می‌دهد،حتی بدون توافق هسته‌ای، تعامل بیشتر ایران با کشورهای منطقه می‌تواند اسرائیل را بیشتر به حاشیه ببرد، اگرچه برخی کشورها با اسرائیل ارتباطاتی دارند، اما این بدان معنا نیست که آنها خواهان جنگ بین ایران و اسرائیل هستند  یا از این اتفاق پشتیبانی می‌کنند، زیرا بیم آن را دارند که در این رویارویی، به آنها نیز آسیب وارد شود. کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال آرامش منطقه هستند، اما این هدف تنها از طریق بیرون راندن اسرائیل از منطقه میسر خواهد شد.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: برنامه هسته ای جمهوری اسلامی توافق هسته ای هسته ای ایران ایالات متحده علیه ایران دولت بایدن هسته ای نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است

به گزارش خبرنگار مهر، استان چهارمحال و بختیاری سال‌ها دچار مشکلات عدیده‌ای در حوزه‌های اقتصادی و اشتغال بود که همین امر در زمینه اشتغال نیز تأثیرگذار بود.

اما در سال‌های اخیر شاهد تحرک در زمینه اقتصادی در استان چهارمحال و بختیاری هستیم، مسئله‌ای که توانسته کمی از رنج بیکاری در استان کم کرده و باعث شده است استانی محروم چون این استان را در عرصه‌های کشوری و حتی بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشد و درصدد جذب سرمایه‌گذار و توسعه زیرساخت‌ها برآید.

اتفاقات خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری رقم خورده است

محمدکاظم منزوی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در سال‌های گذشته در زمینه سرمایه‌گذاری در طرح‌های اقتصادی چهارمحال و بختیاری اتفاقات خوبی رقم خورده است.

وی افزود: سیاست استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی به ویژه در سفر اول و دوم رئیس جمهور، پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه استان‌های زاگرس‌نشین برای استفاده از ظرفیت‌های مشرک استانی و از همه مهم‌تر سیاست توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی در چهارمحال و بختیاری ظرفیتی شده است برای اینکه سرمایه‌گذاران در این استان حضور پیدا کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: سرمایه‌گذاران بر اساس نقشه راهی که در سرمایه‌گذاری استان تدوین شده است، اقدام به سرمایه‌گذاری در طرح‌های اقتصادی می‌کنند.

زنجیره فولاد و نساجی مورد توجه قرار گرفته است

منزوی عنوان کرد: در زنجیره‌های راهبردی چهارمحال و بختیاری، زنجیره بادام، آبزیان و گیاهان دارویی در بخش کشاورزی مورد توجه قرار گرفت، خوشبختانه نقشه راه زنجیره بادام آماده شده، همچنین سیاست‌های کلی همراهی در زنجیره آبزیان به وقوع پیوست، کما اینکه یکی از واحدهای تولیدی استان زنجیره ارتباطی خود در زمینه آبزیان را کامل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت چهارمحال و بختیاری، زنجیره فولاد و زنجیره نساجی مورد توجه قرار گرفته است ضمن اینکه اقبال بسیار خوبی در توسعه شهرک‌های صنعتی استان وجود دارد و تقریباً بیش از ۸۰ درصد زمین‌های قابل واگذاری در شهرک‌های متقاضی محور استان به سرمایه‌گذار واگذار شده و نتیجه این تلاش توسعه بیش از ۵۰۰ طرح صنعتی است که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: نکته مهم ورود هلدینگ‌ها به استان است، با پیگیری‌های بسیاری که انجام شد، چندین هلدینگ بزرگ سرمایه‌گذاری وارد استان شدند که نتایج خوبی به دنبال داشت.

حضور هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی در استان چهارمحال و بختیاری

منزوی بیان کرد: در سفر دوم رئیس جمهور بسیاری از اعلام آمادگی‌ها از سوی هلدینگ‌ها تبدیل به امضای تفاهم‎نامه شد و الان در حال تبدیل به انعقاد قرارداد است.

وی تاکید کرد: یکی از این طرح‌های بزرگ در چهارمحال و بختیاری پتروشیمی بروجن است که پس از سال‌ها راه‌اندازی می‌شود، همچنین شرکت پالایش زاگرس توسط صندوق بیمه روستایی و عشایری و بخش خصوصی راه‌اندازی شد، شرکت پگاه با تعریف ۹ پروژه توانست در قالب سرمایه‌گذاری حدود ۲ همت را وارد استان کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: طرح توسعه پتروشیمی لردگان مورد توجه چندین هلدینگ قرار گرفته است و در دست بررسی است، طرح دامپروری ۳ هزار رأسی هلدینگ شستا در استان کامل شده و طرح واگذاری کشتارگاه جونقان به صندوق بازنشستگی کشوری در مرحله نهایی قرار دارد.

منزوی یادآور شد: پنج پروژه مهم شرکت شیر خشک پگاه باعث افزایش ظرفیت دریافت شیر این شرکت از ۱۰۰ تن به ۳۵۰ تن، تولید کره، تولید روغن، تولید شیر مایع مادران و احداث سردخانه می‌شود، این طرح‌ها جز پروژه‌های مهمی هستند که امسال یا نهایتاً سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

وی افزود: کماکان در حال مذاکره با هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری ازجمله هواپیمایی ماهان، سازمان اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) و دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای ورود به صنعت چهارمحال و بختیاری هستیم.

تلاش می‌شود استعدادهای استان به اطلاع سرمایه‌گذاران رسانده شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تلاش داریم تا استعدادهای سرمایه‌گذاری استان را به اطلاع سرمایه‌گذاران برسانیم.

منزوی عنوان کرد: در کنار سرمایه‌گذاری‌های ذکر شده در بخش صنعت و کشاورزی، استان در حوزه گردشگری و صنایع دستی نیز پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کرده است، با تغییر فرمان گردشگری به سمت بوم‌گردی و گردشگری‌های خاص همچون طبیعت‌گردی، گردشگری روستایی، عشایری، سلامت و ورزشی، برای اولین بار مباحث مربوط به این حوزه نفس تازه‌ای کشید و با استقبال بسیار خوب مردم محلی روبرو شد.

وی خاطرنشان کرد: نقش گردشگری روستایی و عشایری در توسعه اقتصاد و بهبود معیشت جوامع محلی بسیار پُر رنگ است و می‌تواند در توسعه استان چهارمحال و بختیاری مؤثر باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ورود به هدایت درست تسهیلات بانکی تسهیل‌گرانی که برای کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد برکت کار می‌کنند، جز سیاست‌های اساسی برای توسعه اقتصادی مناطق محروم بوده که ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری بسیار خوبی را در بحث منابع طبیعی شهرستان‌های استان به ظهور رسانه است.

طرح‌های کشاورزی جهت توسعه مناطق محروم در دستورکار است

منزوی بیان کرد: در بسیاری از مناطق محروم در استان چهارمحال و بختیاری، استعداد ایجاد صنعت وجود ندارد، بنابراین برای توسعه این مناطق یا باید در قالب طرح‌های کشاورزی همچون پروژه‌هایی مثل جهش تولید در دیمزارها که مهم‌ترین آن در زنجیره گیاهان دارویی در دست بررسی است، ورود کنیم و یا به واسطه مناطق زیبای گردشگری و پتانسیل‌های صنایع دستی که وجود دارد، بتوانیم توسعه متوازنی را در شهرستان‌های محروم استان ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد: حوزه دیگری که سال‌های قبل بسیار روی آن کار شد، بخش شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استان چهارمحال و بختیاری است که خوشبختانه با تکمیل سخت‌افزاری پارک علم و فناوری، امکان واگذاری زمین‌های اطراف پارک به وجود آمد و برای اولین بار توانستیم شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را به این ساختمان انتقال دهیم، همچنین فازهای توسعه‌ای جدیدی برای آن‌ها تعریف شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: همچنین در زمینی در شهرک صنعتی شهرکرد پردیس پارک علم و فناوری استان تأسیس شد تا فناورانی که به مرحله تولید می‌رسند بتوانند مورد حمایت قرار گیرند و سریعاً دانش را به تولید تبدیل کنند.

منزوی تصریح کرد: در حال حاضر حوزه علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری، حوزه بسیار فعالی است و آمادگی دارد تا با سرمایه‌گذاران مشارکت کند.

وی افزود: تعدادی از فناوران استان چهارمحال و بختیاری به حدی از قدرت جهت سرمایه‌گذاری رسیده‌اند که خود زمین مورد نیاز واحد تولیدی را خریداری کرده و اقدام به راه‌اندازی شرکت و تولید کرده‌اند.

کد خبر 6094104

دیگر خبرها

  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • اسرائیل در گرداب
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • تل‌آویو سست تر از خانه عنکبوت/ رژیم صهیونیستی چطور منزوی شد؟
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند